Sidhuvudbild

Matsedel

V 27
Måndag:
Chili con carne med ris
vegetarisk: chili sin carne med ris

Tisdag:
Panerad torsk med kokt potatis och remouladsås
vegetarisk: vegetarisk schnitzel med kokt potatis och remouladsås

Onsdag:
Krämig tomatsoppa med bulle
vegetarisk: krämig tomatsoppa med bulle

Torsdag:
Köttfärslimpa med kokt potatis och dijonsås
vegetarisk: grönsaksbiff med kokt potatis och dijonsås

Fredag:
Kycklingfajitas med tortilla och vitlöksås
vegetarisk: vegetarisk fajitas med tortilla och vitlökssås

Varje dag serveras en fräsch sallad bestående av allt från gurka och tomat till oliver, broccoli och blomkål som komplement till lunchen. Till soppan serveras alltid bröd, knäckebröd och grönsaksstavar och som måltidsdryck finns alltid mjölk och vatten att välja mellan.

Lunchen vi serverar kommer från Kiels kök.

Förmiddagsfrukt
Varje dag erbjuds alla barn frukt på förmiddagen. Vi serverar ett brett utbud av frukt och barnen kan alltid välja mellan fyra till fem olika sorter.

Mellanmål
Måndag: Gröt med mjölk. Vi varierar oss mellan havregrynsgröt, mannagrynsgröt och grahamsgröt. Toppas med kanel, banan eller bär. Under den varmare delen av året byter vi ut gröt till ett yoghurtbaserat mellanmål.

Tisdag: Smörgåsar med mjölk. Ost, korv eller skinka som pålägg. Serveras tillsammans med grönsaksstavar, som exempelvis morot, paprika och gurka.

Onsdag: Yoghurt eller fil med ett utbud av flingor att välja mellan, bland annat bärmüsli och fullkornsflingor. Toppas med kanel, kokos eller banan.

Torsdag: Äggmacka med kaviar. Serveras med mjölk.

Fredag: Hemmagjord smoothie som varieras mellan tropiska frukter, spenat, kakao eller bär. Serveras med olika sorters knäckebröd.