Sidhuvudbild

Matsedel

Lunchmeny vecka 38

Måndag: Spagetti Bolognese
Vegetarisk Bolognese

Tisdag: Stekt spätta med dilldoftande kokt potatis och remouladsås
Stekt quornfilé med kokt potatis och remouladsås

Onsdag: Boeuf Bourguinon: franskklassisk mustig rödvinsgryta med champinjoner, bacon, syltlök och långkokt oxkött
Grönsaksgryta

Torsdag: Bön- och linsgryta med bulgur

Fredag: Plommonspäckad karré med rostad potatis och gräddsås
Quornfilé med rostad potatis och gräddsås

Varje dag serveras en fräsch sallad bestående av allt från gurka och tomat till oliver, broccoli och blomkål som komplement till lunchen. Till soppan serveras alltid bröd, knäckebröd och grönsaksstavar och som måltidsdryck finns alltid mjölk och vatten att välja mellan.

Lunchen vi serverar kommer från 9:ans catering.

Förmiddagsfrukt
Varje dag erbjuds alla barn frukt på förmiddagen. Vi serverar ett brett utbud av frukt och barnen kan alltid välja mellan fyra till fem olika sorter.

Mellanmål
Måndag: Gröt med mjölk. Vi varierar oss mellan havregrynsgröt, mannagrynsgröt och grahamsgröt. Toppas med kanel, banan eller bär. Under den varmare delen av året byter vi ut gröt till ett yoghurtbaserat mellanmål.

Tisdag: Smörgåsar med mjölk. Ost, korv eller skinka som pålägg. Serveras tillsammans med grönsaksstavar, som exempelvis morot, paprika och gurka.

Onsdag: Yoghurt eller fil med ett utbud av flingor att välja mellan, bland annat bärmüsli och fullkornsflingor. Toppas med kanel, kokos eller banan.

Torsdag: Äggmacka med kaviar. Serveras med mjölk.

Fredag: Hemmagjord smoothie som varieras mellan tropiska frukter, spenat, kakao eller bär. Serveras med olika sorters knäckebröd.