Sidhuvudbild

Matsedel

Lunchmeny vecka 25

Måndag: Korv Stroganoff serveras med ris och pressgurka
Vegetarisk Stroganoff serveras med ris och pressgurka

Tisdag: Citronbakad Alaska pollock med basilikasås och kokt potatis
Vegetarisk schnitzel med basilikasås och kokt potatis

Onsdag: Ungersk gulaschgryta med högrev och kokt potatis
Vegetarisk gulasch med potatis

Torsdag: Midsommarmat

Fredag: Midsommarafton - Vi firar hemma!

Varje dag serveras en fräsch sallad bestående av allt från gurka och tomat till oliver, broccoli och blomkål som komplement till lunchen. Till soppan serveras alltid bröd, knäckebröd och grönsaksstavar och som måltidsdryck finns alltid mjölk och vatten att välja mellan.

Lunchen vi serverar kommer från 9:ans catering.

Förmiddagsfrukt
Varje dag erbjuds alla barn frukt på förmiddagen. Vi serverar ett brett utbud av frukt och barnen kan alltid välja mellan fyra till fem olika sorter.

Mellanmål
Måndag: Gröt med mjölk. Vi varierar oss mellan havregrynsgröt, mannagrynsgröt och grahamsgröt. Toppas med kanel, banan eller bär. Under den varmare delen av året byter vi ut gröt till ett yoghurtbaserat mellanmål.

Tisdag: Smörgåsar med mjölk. Ost, korv eller skinka som pålägg. Serveras tillsammans med grönsaksstavar, som exempelvis morot, paprika och gurka.

Onsdag: Yoghurt eller fil med ett utbud av flingor att välja mellan, bland annat bärmüsli och fullkornsflingor. Toppas med kanel, kokos eller banan.

Torsdag: Äggmacka med kaviar. Serveras med mjölk.

Fredag: Hemmagjord smoothie som varieras mellan tropiska frukter, spenat, kakao eller bär. Serveras med olika sorters knäckebröd.