Sidhuvudbild

Matsedel

Lunchmeny vecka 3

Måndag: Köttbullar med gräddsås och potatismos
Vegbullar med gräddsås och potatismos

Tisdag: Ugnsbakad vitfisk med remouladsås och kokt potatis
Vegetariska biffar med remouladsås och kokt potatis

Onsdag: Klassisk köttfärslimpa med rostad potatis samt morötter. Serveras med lingonsylt
Vegetariska biffar med rostad potatis och lingonsylt

Torsdag: Gratinerad falukorv med potatis
Gratinerad quornfilé med potatis

Fredag: Vitlöksmarinerad kycklingfilé med rostad potatisd och citronsky
Vegetariska biffar med potatis och citronskyVarje dag serveras en fräsch sallad bestående av allt från gurka och tomat till oliver, broccoli och blomkål som komplement till lunchen. Till soppan serveras alltid bröd, knäckebröd och grönsaksstavar och som måltidsdryck finns alltid mjölk och vatten att välja mellan.

Lunchen vi serverar kommer från 9:ans catering.

Förmiddagsfrukt
Varje dag erbjuds alla barn frukt på förmiddagen. Vi serverar ett brett utbud av frukt och barnen kan alltid välja mellan fyra till fem olika sorter.

Mellanmål
Måndag: Gröt med mjölk. Vi varierar oss mellan havregrynsgröt, mannagrynsgröt och grahamsgröt. Toppas med kanel, banan eller bär. Under den varmare delen av året byter vi ut gröt till ett yoghurtbaserat mellanmål.

Tisdag: Smörgåsar med mjölk. Ost, korv eller skinka som pålägg. Serveras tillsammans med grönsaksstavar, som exempelvis morot, paprika och gurka.

Onsdag: Yoghurt eller fil med ett utbud av flingor att välja mellan, bland annat bärmüsli och fullkornsflingor. Toppas med kanel, kokos eller banan.

Torsdag: Äggmacka med kaviar. Serveras med mjölk.

Fredag: Hemmagjord smoothie som varieras mellan tropiska frukter, spenat, kakao eller bär. Serveras med olika sorters knäckebröd.