Sidhuvudbild

Om förskolan

Filifjonkan drevs som ett föräldrakooperativ sina första tjugo år, men sedan februari 2011 drivs det som ett personalkooperativ med bolagsformen ekonomisk förening.

När terminen ska planeras har personalen läroplanen för ögonen, men stor hänsyn tas även till barnens behov och intressen. Ibland har vi ett tema i varje åldersgrupp och ibland ett gemensamt tema som genomsyrar allt vi gör.

I Läroplanen står: Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet.
- Vi har Grön Flagg och lägger mycket arbete p att behålla denna!
-På Filifjonkan sopsorterar vi, äter ekologisk och kravmärkt mat och har miljömärkt el.
-Våren 2011 vann vi Malmö kommuns och WWF:s tävling om vårt arbete med Earth Hour!
I Läroplanen står: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.
-På Filifjonkan är vi ute i ur och skur, minst en gång om dagen, oftast två och då finns det utrymme till grovmotorisk lek.
-Vi har förmånen att få hyra KFUK:s fina lokal att gympa i en gång i veckan, det uppskattas av såväl barn som personal.

Vi är stolta över maten på Filifjonkan. Vår kokerska lagar närproducerad, KRAV och ekologisk mat enligt S.M.A.R.T metoden i vårt eget kök. Dofterna sprider sig i lokalen och nyfikna barn kan smyga in för att fråga vad det blir för mat.

En stor del av verksamheten bedrivs ute på vår härliga innergård. Där springer vi i vattenspridaren på sommaren och åker pulka på vintern, äter mellanmål i vår berså och de små barnen sover ute året om i vagnar.

Vi förhåller oss till Malmö Stads ramtider.

Senast uppdaterad 171105